Bağcılar Aydın Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi


Vizyon: Adımızdan aldığımız güçle, var olduğumuz noktada yeni bir çığır açmak; çağın gerektirdiği kalitede bir eğitim, öğretim ve disiplin anlayışıyla yurt içinde ve Ulu Türk Dünyasında aranılan bir kurum olmak.

Misyon: Eğitim ve öğretim programlarını, Türk Millî Eğitiminin temel ilke ve amaçları doğrultusunda ve çağın gerektirdiği bütün imkânları kullanarak uygulamak. Öğrenci merkezli bir eğitim anlayışıyla öğrencilerimizin kendilerini gerçekleştirebilecekleri bir ortam hazırlamak. Böylece eğitim ve öğretim kalitesini en üst bir seviyeye çıkarmak temel işlevimizdir. Türk kültürünün değerlerini ve Atatürk ilkelerini universal bir bakışla bütünleştirebilen, kişilik farklılıklarını dikkate alarak kendini ve toplumunu sürekli geliştiren, değişime açık, kendisiyle barışık, sağlıklı, güven duygusu ve öz denetimi gelişmiş, ilişkilerinde dürüst ve hoşgörülü, kendisi, Türk milleti ve dünya geleceği için sorumluluk almaya hazır kişiler yetiştirmektir.

Başarılar: * 2012-2013 Öğretim Yılında Beslenme Dostu Okul Sertifikası * Beyaz Bayraklı Okul

Saatler: 08.00 - 16.30
Isınma: Doğalgaz kalorifer
Bağlantı: Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil: İngilizce
Servis Bilgisi: Bağcılar ve dolayındaki ilçelerin çoğuna okul servisimiz vardır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri: sınavsız
Okulun Sınav Başarı Durumu: 2016-2017 Eğitim - Öğretim yılında 81 öğrencimiz Ön lisans programlarına 20 öğrencimiz Lisan programlarına yerleşmiştir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: yüzde 50 nin üstünde
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: * AB ERASMUS+ "Avrupa´da Acil Kurtarma Teknikleri Stajı" Adlı Projemiz (Almanya ve Romanya)

Telefon - 0 (212) 655 10 54

Belgegeçer - (212) 655 1074

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://aydindoganmtal.meb.k12.tr

Adres - 15 Temmuz Mahallesi 1387. Sokak No3 Güneşli, Bağcılar / İSTANBUL

Öğretmen :57
Öğrenci :1126
Derslik :24
Çok Amaçlı Salon :1
Spor Salonu :1
Mesleki Uygulama Labaratuvarı :2
Kimya Laboratuvarı :1
Biyoloji Laboratuvarı :1
Fizik Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :1
Müzik Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :5517
Revir:1
Öğretim Şekli :Tam gün eğitim

Yerleşim Yeri - İstanbul´un Bağcılar ilçesi´nin Güneşli semtinde Evren mahallesinde yer alan okulumuz, eskiden Hoca Ahmet Yesevi parkının olduğu mevkidedir. Dolayında Güneşlipark AVM, Güneşli Polis Merkezi Amirliği, çevredeki halkın bilmeden Tatar dediği fakat Doğu Türkistan´dan gelmiş Kazak Türkleriyle meskun Kazakkent´te yer alır. Okulumuzun doğu yönü ön cephesinde Kazak Türkleri anıtı, güney cephesinde Üsküp İlkokulu bulunur.

Adres - 15 Temmuz Mahallesi 1387. Sokak No3 Güneşli, Bağcılar / İSTANBUL

Ulaşım Otobüs 97, 97M, 97GE, MK42 Dolmuş Kirazlı-Güneşli-Ömür

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Bağcılar meydanına 3 km, Kirazlı metro durağına 1,5 km, Bağcılar Belediyesine 1 km, Uluslararası Atatürk Hava Limanına 6 km uzaklıktadır.